BİLGİLENDİRME

KANGAL BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN BİLGİLENDİRME

İlçemizin kullanımında olan su şebekesi İller Bankası tarafından 1989 yılında ana hatlar asbest boru, şebeke hatları ise PVC borulardan yapılmıştır. Bu projede yapılan şebeke hatlarının dışında, yeni hatlar yapılmış ve bu yapılan hatlar işletme projelerine eklenmemiş, herhangi bir arşiv tutulmamış. Yapılan imar değişiklikleri nedeniyle de yapılan su şebekesinin yerleri bilinmemektedir.

Asbest boru kullanımı sağlığa zararlı olmasından dolayı birçok yerde yasaklanmıştır. PVC şebeke boruların dayanımı, uzun yıllar önce yapılmasından dolayı oldukça düşmüştür. Ayrıca sokak başlarında bulunan vanalar oksitlendiğinden dolayı çalışmamaktadır. Bu nedenle bir arıza olduğunda suyun kesilmesi için su deposu çıkış vanası kullanılmaktadır.

İlçemizde şu an alt yapı çalışmalarında,  ilerideki yıllarda sıkıntı yaşanılmaması için projeye tamamen uyularak şebeke hatlarının doğrultularının değiştirilmeden imalatı yapılmaktadır. İmalat aşamasında özen gösterilmesine rağmen alt yapı yoğunluğu, mevcut hattın nerden geçtiği bilinmediğinden, eski hatların yeni hatlarla çakışmasından, boru dayanımının oldukça düşük olmasından dolayı sık sık arıza meydana gelmektedir.

Altyapı çalışmalarının bu sene içinde tamamlanması planlanmaktadır. Kanalizasyonda yüksek dayanımlı betondan imal edilen,  içmesuyu şebeke hatlarında 16 Atü basınca kadar dayanıklı PE100 borular kullanılmaktadır. Altyapının tamamlanmasıyla ilçemizin yüz(100) yıllık altyapı problemleri çözülecek, ilçemiz sağlıklı suya kavuşacak olup şu an eski borulardaki arızalardan dolayı aşırı derecedeki yer altı su kayıpları önlenecek ve basınç düşüklüğü problemi çözülmüş olacaktır.

İlçemiz altyapı çalışmaları süresince 09:00-18:00 saatleri arasında su kesintisi yaşanması muhtemeldir. Bu nedenle su kesintilerinden dolayı altyapı çalışmaları süresince ilçe halkımızın bizleri mazur görmesini ve gerekli tedbirleri almasını rica ederiz.

Facebookta Paylaş